Linux este un sistem de operare open-source, care a fost împărțit în foarte multe distribuții diferite. Printre cele mai populare dintre acestea se enumeră Oracle, Red Hat Enterprise și SUSE, toate fiind lăudate datorită caracteristicilor prezentate. Totuși, există și alte alternative pe care le poți lua în calcul în momentul în care achiziționezi un plan pentru servere VPS de la o firmă de hosting! Iată 3 soluții care vor răspunde la nevoile tale!

1.Linux Ubuntu

Ubuntu este un sistem foarte util pentru persoanele care își doresc siguranță mai mult decât unelte de customizare. Prima dată a fost dezvoltat în anul 2004, fiind modificat încă de pe atunci de majoritatea membriilor comunității. Dezavantajul său constă în faptul că poate fi destul de dificil de înțeles de către o persoană fără cunoștințe Linux. Cu toate acestea, cei care au experiență în sistemele de același tip pot rula inclusiv propriile aplicații. Ubuntu este disponibil gratuit, iar fiecare program instalat rulează cu permisiunile reduse pe servere VPS. De asemenea, administrarea se poate face prin intermediul instrumentului sudo. Astfel, nu mai este necesar să te autentifici prin accesul root și este redus riscul de hacking.

ubuntu vps linux

2.Linux CentOS

CentOS este considerat o copie pentru Red Hat Enterprise Linux. Datorită asemănării sale, a primit sprijin de la aceeași companie și a devenit unul dintre cele mai stabile distribuții de pe piață. CentOS a fost lansat în mod inițial tot în anul 2004, fiind ușor de customizat și având la bază un cod similar cu cel RHEL. Cu toate acestea, nu a beneficiat niciodată de suport oficial de la prima companie. Versiunea gratuită păstrează caracteristicile cheie ale celei plătite, fiind apreciată pentru performanțele sale. Fiind vorba de Linux, modificările efectuate pe servere VPS au loc în continuare fără să fie nevoie de restart, iar tu poți economisi timp. Este acceptat atât limbajul PHP, cât și cel HTML. Datorită acestui avantaj, orice antreprenor poate crea un sistem propriu sau o soluție de e-coomerce într-un mod mai simplu.

centos linux

3.Linux Debian

Debian a devenit popular printre companiile care pun valoare pe partea de configurare și personalizare în Linux. Fiecare dintre versiunile sale beneficiază de actualizări regulate, acestea având loc în 3 etape diferite. Inițial, totul este creat în versiunea instabilă, apoi în cea de teste și la final în cea oficială. În felul acesta, sunt detectate problemele și sunt rezolvate majoritatea erorilor de sistem. Debian este foarte complex și nu poate fi folosit de către începători în domeniul tehnic pe servere VPS. Cu toate acestea, cerințele sale pot fi adaptate rapid la orice companie. Debian este foarte util pentru programatorii care își doresc ca totul să fie cât mai profesionist.

linux derbian

De ce să alegi un sistem de operare Linux?

Majoritatea persoanelor sunt familiarizate cu interfața de la Windows. Cu toate acestea, sistemele Linux pot prezenta mai multe avantaje. Pe lângă faptul că licența pentru ele este adesea gratuită, codul de tip open source permite oricărei persoane să facă instant modificările dorite. În ceea ce privește securitatea, acest aspect este influențat într-o măsură mare de firma de găzduire web. Alege un plan de la un brand stabil pe piață și beneficiezi de servere VPS cu protecție anti-DDoS începând de la 8 euro/lună!

gazduire web