Fiecare site web trebuie să fie găzduit pe un server web, iar un server dedicat pare a fi o opțiune populară. Când site-ul dvs. web crește dincolo de spațiul de găzduire partajat oferit, este posibil să fiți nevoit să apelați la alegerea unuia dintre serviciile de servere dedicate și serviciile cloud. Iată cinci motive pentru care trebuie să mergeți pentru un server dedicat.

Fără costuri ascunse

Costul este o considerație importantă în timp ce selectați furnizorul. Cel mai mare avantaj al unui server dedicat este că costul este clar și fără nicio ambiguitate. Știi pentru ce plătești. Aveți o gamă largă de alegeri. Unele site-uri web necesită o viteză mare de calcul. De exemplu, dacă aveți un site de calcul, viteza de procesare sau microprocesorul trebuie să aibă mai multe nuclee sau memorie RAM suficientă. În cazul în care aveți cerințe de stocare ridicate, puteți merge pentru un hard disk de capacitate ridicată. Puteți avea diverse combinații și permutări la un server dedicat.

De asemenea, puteți selecta un plan pentru care puteți fi taxat lunar, trimestrial sau anual. DNS-ul dvs. poate fi configurat în funcție de cerințele dvs. specifice. Aceasta este o considerație importantă, care este adesea trecută cu vederea. DNS-ul joacă un rol esențial în performanța site-ului sau aplicației dvs. web în diferite condiții. Uneori, traficul către un site poate fi sporadic și se poate schimba cu timpul. În timp ce alegeți un server dedicat, puteți parcurge cerințele dvs. cu ajutorul nostru. În alte servicii de găzduire, este posibil să fiți nevoit să optați pentru un pachet standard, în care poate fi necesar să plătiți pentru serviciile de care nu aveți nevoie. Costul dvs. general poate crește în cele din urmă din acest motiv. Cu o găzduire dedicată veți plăti exact pentru ceea ce primiți sau doriți.

Configurare personalizată

Pentru început, puteți alege tipul de sistem de operare. Atât Microsoft Windows cât și Open Source Linux sunt populare, deși este posibil să fiți nevoiți să plătiți mai mult pentru prima. Alegerea depinde de tipul de aplicații pe care este posibil să le executați pe serverul dvs. dedicat.

Linux cu serverele web Apache sunt destul de populare, deoarece puteți rula aproape orice aplicație cu acesta. LAMP sau Linux, Apache, MySQL și PHP sunt o combinație excelentă, deoarece software-ul este open source și poate fi modificat de către utilizatori. Nu aveți acest privilegiu cu produsele Microsoft. Mai mult, majoritatea serverelor dedicate au deja LAMP preîncărcate.

WordPress a trecut de la a fi doar o platformă de blogging. De fapt, multe companii și site-uri de comerț electronic rulează pe WordPress. Cu o găzduire dedicată, puteți configura cu ușurință WordPress fără a vă deranja buzunarul. Citeste si despre ce gazduire web profesionala poti avea pentru 2022 aici.

Există multe aplicații, cum ar fi animația și streamingul, care pot fi ușor configurate pe un server dedicat. Serviciile de streaming, de exemplu, nu pot fi ușor configurabile în alt mediu. Chiar dacă este posibil să fiți în stare să executați aplicațiile sau serviciile dvs., este posibil să fiți nevoit să plătiți mai mult pentru ele. În cele din urmă, puteți ajunge să plătiți mai mult decât a fost planificat inițial.

Spațiu de stocare

Atunci când alegem un serviciu de gazduire, ne gândim foarte rar la cerințele de stocare. În multe cazuri, costul de stocare crește exponențial odată ce depășiți spațiul contractat. În cazul serverelor dedicate, aveți o mulțime de spațiu de stocare și puteți adăuga discuri adiționale fără a simți durerea din punct de vedere al costurilor.

Dacă sunteți în servicii video de orice fel, veți avea nevoie de o cantitate imensă de stocare. Această cerință nu poate fi îndeplinită decât având propriile hard disk-uri. Același lucru este valabil și pentru site-urile de animație. De fapt, stocarea brută pentru animație poate fi fenomenală. De asemenea, veți avea nevoie de un server dedicat pentru gestionare. Chiar și altfel, un site web serios ar necesita spațiu pentru stocarea imaginilor. În toate aceste cazuri, serverul dedicat poate fi singura opțiune viabilă.

Locația serverului

În marketing există o afirmație că cel mai important factor este locația. Același lucru este valabil și pentru găzduire. Toată lumea este conștientă de faptul că serverul dvs. trebuie să fie cât mai aproape de client. De exemplu, dacă vă aflați în București, ar trebui să vă aflați, pe cât posibil, în același oraș sau foarte aproape. Acest lucru este posibil numai dacă optați pentru găzduire dedicată/server dedicat. Puteți alege centrul de date cel mai apropiat de clientul sau clienții dvs. Mai mult, detalii despre centrul de date în care se află serverul dvs. pot fi obținute de dvs.

Viteza sau timpul de descărcare sunt un factor în SEO. Cercetările au arătat că site-urile web pot pierde o cantitate considerabilă de trafic din cauza descărcărilor lente de pagini. Acest aspect al performanței site-ului dvs. web poate fi monitorizat și gestionat de dvs. în caz de server dedicat.

Un alt aspect care trebuie luat în considerare este ușurința de configurare a serverului dedicat cu o rețea CDN. Folosind CDN sau rețea de livrare de conținut, puteți grăbi descărcarea paginii pentru vizitatorii de pe glob. Evident, trebuie să plătiți separat pentru serviciile CDN. Cu toate acestea, puteți avea noroc dacă furnizorul dvs. de găzduire are o înțelegere cu furnizorii CDN.

Nu este necesară expertiza tehnică

Cea mai bună parte a găzduirii dedicate sau a unui server dedicat este că nu trebuie să mențineți personal tehnic pentru gestionarea serverului. Puteți opta pentru servicii gestionate sau de VPS administrat și întreținere.

gazduire web

Dacă ai căutat un pachet de găzduire web, ultimul lucru la care ai fi putut privi este un pachet de reseller hosting. Deși ai putea crede că aceste pachete sunt doar pentru persoanele care doresc de fapt să vândă pachete de găzduire, acest lucru nu este neapărat cazul. Mulți oameni pot beneficia de un pachet de reseller hosting și există șanse mari să fie și opțiunea potrivită pentru tine. Acestea sunt câteva semne că acesta este tipul de pachet la care ar trebui să te uiți.

Aveți mai multe site-uri web

Dacă aveți mai multe site-uri web, este posibil să planificați să vă înscrieți pentru mai multe pachete de găzduire web diferite pentru a vă asigura că aveți suficient spațiu de stocare și lățime de bandă pentru fiecare site. Cu toate acestea, acest lucru poate deveni costisitor și poate fi mult manipulat.

În schimb, luați în considerare de reseller. Apoi, veți putea crea și găzdui câte site-uri doriți. Deoarece nu veți avea mai multe conturi diferite pentru a încerca să jonglați, totuși, veți putea economisi bani și veți putea să vă gestionați site-urile cu ușurință și mai eficient.

Doriți ca site-ul dvs. să fie sigur

Nu numai că te-ar putea îngrijora lucruri precum hacking-ul, dar ar trebui să te asiguri că vizitatorii tăi se simt confortabil pe site-ul tău. De exemplu, dacă aveți un magazin online, probabil că doriți să vă asigurați că site-ul dvs. este cât mai sigur posibil atât pentru a construi încredere, cât și pentru a preveni orice problemă cu hackerii.

Cu un cont obișnuit de găzduire web, poate fi dificil să vă bucurați de nivelul de securitate pe care îl căutați. Cu toate acestea, securitatea actualizată va fi oferită în contul dvs. de reseller, deci numai acest lucru poate fi suficient pentru a trece la unul dintre aceste conturi.

Veți obține o mulțime de trafic web – Sau sperați că veți avea în viitor

Cu un plan de găzduire web, care sunt cele mai normale planuri de găzduire, atunci trebuie să împărtășiți toată lățimea de bandă cu toate celelalte site-uri web care vă partajează serverul.

Aceasta poate fi o problemă dacă aveți mult trafic pe web. S-ar putea să nu existe suficientă lățime de bandă pentru toată lumea de pe server atunci când site-ul dvs. devine ocupat, ceea ce înseamnă că site-ul dvs. poate fi întârziat sau închis complet. Aceasta poate fi o durere uriașă, dar principala problemă este că vă poate costa și mulți vizitatori.

Cu un cont de reseller hosting, veți avea mai multe resurse alocate. Aceasta înseamnă că, indiferent cât de ocupat ar putea fi site-ul dvs. – sau cât de ocupat ați putea spera că va fi în viitor – atunci nu ar trebui să vă faceți griji cu privire la închiderea site-ului dvs. din cauza traficului prea mare.

Vă concentrați pe optimizarea motorului de căutare

Dacă doriți ca site-ul dvs. să fie un succes online, s-ar putea să înțelegeți importanța optimizării motoarelor de căutare. Cu toate acestea, poate fi dificil să obțineți aceleași rezultate cu un plan de găzduire web shared.

Practic, ceea ce se află pe celelalte site-uri web partajate pe același server poate afecta modul în care site-ul dvs. web este văzut de marile motoare de căutare. De exemplu, dacă există un site pe serverul dvs. care utilizează tactici SEO spam sau care conține materiale pentru adulți, acest lucru poate îngreuna clasarea site-ului dvs.

Cu un cont de reseller hosting, totuși, nu trebuie să vă faceți griji că aceste lucruri vă împiedică optimizarea motorului de căutare. Pentru mai multe informații puteți citi acest articol despre gazduire web

După cum puteți vedea, există multe motive pentru a opta pentru un cont de reseller. Dacă oricare dintre aceste lucruri se aplică pentru dvs. – sau dacă sunteți interesat să vindeți conturi de găzduire la un moment dat în viitor – atunci ar trebui să vă gândiți la opțiunile unui pachet de reseller hosting. Pentru a afla mai multe, contactați-ne!