Există o varietate de tipuri de web hosting Romania din care poți alege, însă trebuie să găsești opțiunea ideală pentru tine și website-ul tău. Chiar dacă este un lucru bun că “ai de unde alege”, este esențial ca alegerea făcută să se potrivească cu nevoile tale și cu tipul de website pe care îl deții. Găzduirea web shared normală și găzduirea dedicată pentru WordPress sunt două dintre cele mai comune tipuri de găzduire web. Cum știi care este mai bună pentru tine? Vom descoperi împreună de-a lungul articolului.

Ce este găzduire web shared normală?

Gazduirea partajată este cea mai populară pentru site-urile și blogurile mai mici și este unul dintre cele mai frecvente tipuri de găzduire, deoarece este cea mai accesibilă și foarte ușor de utilizat. Dacă site-ul dvs. web nu necesită o cantitate mare de resurse sau personalizarea serverului, găzduirea partajată poate fi soluția perfectă pentru nevoile dvs.

Ce este găzduirea dedicată pentru WordPress?

Găzduirea WordPress este concepută pentru a găzdui site-uri web care utilizează sistemul de gestionare a conținutului WordPress. Cunoscută pentru viteza, fiabilitatea și securitatea sporită, găzduirea WordPress vă permite să vă concentrați asupra conținutului dvs., în timp ce gazda va gestiona toate detaliile tehnice ale serverului. O caracteristică specifică al acestui tip de găzduire este că aceasta ajută organizațiile să gestioneze mai bine website-urile lor în WordPress.

Hosting Romania – Care sunt avantajele găzduirii web shared?

Găzduirea partajată este, fără dar și poate, una dintre opțiunile avantajoase când vine vorba de servicii de web hosting. Este extrem de eficientă din punct de vedere al costurilor și oferă numeroase opțiuni.

 Iată care sunt principalele sale avantaje:

– Costuri mici

– Spațiu de stocare nelimitat

– Suportă orice CMS(Content Management System)

– Suportă orice software de dezvoltare web

cms

Care sunt avantajele găzduirii dedicate pentru WordPress?

Găzduirea WordPress duce la un cu totul alt nivel performanțele website-ului tău. De ce? Ținând cont că aceasta găzduiește doar site-uri de WordPress, serverul poate fi optimizat pentru a permite stocarea cache la nivel de server . Această operațiune influențează pozitiv performanțele website-ului dvs., funcționând la cea mai mare viteză. Această optimizare a vitezei poate îmbunătăți SEO, ceea ce poate crește în cele din urmă clasamentul dvs. pe Google, permițându-vă să fiți găsit de mai mulți oameni.

Pentru a avea un website up-to-date, ce funcționează în parametri normali, este necesar ca o serie de update-uri să fie efectuate constant. Găzduirea dedicată pentru WordPress te scutește de această etapă, deoarece aceste update-uri sunt efectuate automat, fără alte operațiuni suplimentare.

De asemenea, găzduirea dedicată site-urilor de WordPress, este extrem de eficientă și din punct de vedere al suportului pentru clienți. Serviciile de suport clienți sunt extrem de avansate și profesionale, oferind soluții personalizate pentru orice problemă.

Optimizările basic ale website-ului tău sunt efectuate de către furnizorul de web hosting, astfel încât rezultatele obținute se vor ridica la așteptări, fără a mai recurge la numeroase plugin-uri. Deși plugin-urile în sine nu reprezintă un inconvenient, este întotdeauna o bună practică să folosiți cât mai puține, pentru o performanță mai bună.

Chiar dacă măsurile de siguranță sunt numeroase, backup-ul nu trebuie exclus din ecuație niciodată. Însă, în cazul acestui tip de găzduire poți sta liniștit deoarece backup-urile gratis și automate sunt asigurate de către furnizorul tău de web hosting.

Concluzii

Indiferent de pachetul de găzduire web ales, cel mai important este să te asiguri că acesta se pliază pe nevoile tale actuale. Dacă deții un magazin mic, la început de drum, cea mai avantajoasă opțiune, atât din punct de vedere financiar, cât și al eficienței, este găzduirea web shared clasică. Raportul calitate-preț este excelent, iar opțiunile oferit sunt suficiente.

Pe de altă parte, dacă deții de ceva timp un website în WordPress și vrei să-ți asiguri cele mai bune performanțe și implicit vânzări, cu siguranță a doua opțiune – Găzduirea dedicată pentru WordPress, este varianta câștigătoare!