Urmează să achiziționezi un plan de WordPress hosting România? În această situație, s-ar putea să nu știi exact ce plugin pentru cache să utilizezi. Mai jos vei afla diferențele între LiteSpeed Cache și WP Super Cache, precum și criteriile de care să ții cont pentru a lua decizia potrivită!

Cum funcționează memoria cache?

Generarea unei pagini cache nu se realizează mereu corect. Unele site-uri au de exemplu domenii de conținut privat, astfel încât o singură copie nu poate fi livrată tuturor vizitatorilor. Din fericire, ambele pluginuri oferă soluții la această problemă. WP Super Cache prezintă trei metode de stocare diferite(Simplu, Expert și Wp-Cache). Prima este livrată în PHP, fiind ușor de configurat. Modulul expert utilizează reguli de scriere direct în fișierul .htaccess și servește HTML-ul static.WP Cache funcționeză însă într-un mod mai lent, fiind bazat pe URL-uri cu diferiți parametri.

LiteSpeed Cache are funcții asemănătoare, dar ele sunt efectuate direct de un server LiteSpeed. Astfel, acest plugin poate fi considerat doar un centru pentru comenzi, deoarece nu rulează modificările în planul de WordPress hosting România. De asemenea, este evitat complet limbajul PHP.

Eliminarea memoriei cache

Indiferent de modulul pentru care optezi, există un director pe server care se umple și ocupă spațiu.  WP Super Cache poate fi setat în baza unui program stabilit de tine pentru a șterge imediat fișierele expirate. Dacă un articol a fostmodificat sau s-a postat un comentariu la aceasta, versiunea veche va fi eliminată automat. Administratorul poate șterge memoria și în mod complet.

LiteSpeed colectează informațiile expirate într-un mod diferit, deoarece etichetele sunt urmărite și păstrate în memoria partajată. Când serverul primește semnalul de eliminare în timpul ciclurilor CPU, procesul se realizează cu efecte secundare minime. Pluginul este capabil să acționeze și atunci când se produc modificări, în funcție de setări. Pe lângă posibilitatea de a șterge toate paginile, te poți ocupa de acestea și în mod individual. Acest beneficiu nu este oferit de WP Super Cache.

wordpress hosting romania

Gestionarea conținutului privat

În cazul în care vrei să-ți deschizi un magazin online, în mod sigur vor exista pagini ce nu vor puteafi stocate în cache-ul public. Spre exemplu, coșul de cumpărături al clientului. WP Super Cache recomandă utilizarea JavaScript pe serverul de WordPress hosting România pentru generarea conținutul dinamic de acest to[, fiind posibil să activezi și un filtru cu etichete înlocuitoare. Acest conținut poate încetini însă viteza cumpărăturilor.

LiteSpeed permite ca WooCommerce șipaginile ce au conținut mixt să fie memorate în mod direct. Acest plugin include pe lângă suportul CDN și posibilitatea optimizării bazei de date, minificarea sau combinații cu limbajul CSS. Dacă vrei să îmbunătățești scorul în GTMetrix în mod sigur această alternativă este potrivită. Există inclusiv servicii premium, precum Imagine Optimization sau Lazy Load Responsive Placeholder Generation. Toate acestea sunt create pe serverele LiteSpeed, astfel încât nicio sarcina suplimentară nu este atribuită pe memoria ta.

Care este cel mai bun plugin de cache?

Ambele pluginuri sunt complet gratuite. Cu toate acestea, LiteSpeed este flexibil și prezintă o gamă mai largă de opțiuni. Achiziționează un plan WebTeam de WordPress hosting România și îl poți integra în aceeași zi pentru un site rapid și eficient!