Crearea unui site web reprezintă un moment important pentru orice antreprenor. Totuși, în această etapă este necesar să-ți stabilești o strategie pentru ca brandul tău să poată fi găsit de viitorii clienți. Cea mai simplă metodă prin care poți începe să te promovezi este optimizarea SEO. Pe lângă faptul că nu sunt necesare investiții, rezultatele tale pe termen lung pot ajunge să fie foarte bune. Iată care sunt primii pași pe un server de WordPress hosting România!

Planifică cuvintele cheie pentru site-ul tau WordPress

După cum știi deja, oamenii caută informații pe internet în baza unor cuvinte. Totuși, termenii cei mai folosiți s-ar putea să aibă o competiție prea mare pentru moment. De aceea, ar trebui să analizezi căutările mai lungi. Acestea prezintă un volum mic de trafic, dar îți permit să ajungi rapid pe prima pagină. De asemenea, intenția utilizatorilor ar putea fi direct cea de cumpărare.

Ca să analizezi posibilitățile, folosește google keyword planner. Această unealtă gratuită oferă rapoarte detaliate despre fiecare idee, precum și căutări similare. Ulterior, poți crea conținut pe blog care să atragă persoane noi. Cuvintele cheie sunt utile și pentru descrierile meta de pe pagini, titluri și textele alt din imagini. Optimizarea acestor elemente va ajuta să ajungi mai rapid la utilizatori relevanți și îți va aduce vânzările dorite pe termen lung.

Fă-te vizibil în social media cu postari din site-ul sau blogul tau in WordPress

Încă de la începutul anului 2020, semnalele sociale din serverul de WordPress hosting România au devenit un factor de ranking important. Acestea includ totalul aprecierilor și distribuirilor, precum și vizibilitatea generală adusă de platforme. Crawlerele analizează modul de interactionare între oamenii și conținutul postat, iar clasamentul paginii SERP este influențat de același aspect. Cu alte cuvinte, o clasare bună pe social media poate este corelată cu succesul pe motoarele de căutare.

Din același motiv, este necesar să stabilești locul unde se află cea mai mare parte din audiență și să încerci să creezi conținut viral. În general, majoritatea companiilor vor avea o parte din clienți din Facebook. Brandurile care se axează pe conținutul vizual, cum ar fi cele de fashion, pot folosi și Instagram sau Youtube. Postează de 3 ori pe săptămână, deoarece așa îți vei mări șansele de a ajunge popular.

Creează o strategie de link building pentru WordPress

Construirea de link-uri ajută motoarele de căutare să înțeleagă relevanța conținutului din serverul de WordPress hosting România într-un mod mai simplu. Când ai pagini externe care se leagă de o pagină de pe site-ul web, poți spune că ai creat o legătură de intrare. Calitatea acesteia diferă în funcție de autoritatea celuilalt website, precum și de ancora folosită.

Traficul poate fi mărit prin intermediul link-urilor de pe site-urile din aceeași nișă, dar legăturile irelevante aduc efecte negative și ar fi bine să le eviți. Poți plăti advertoriale sau să scrii guest posturi pentru cei care nu dispun de suficient timp. O altă metodă este să soliciți review-uri. În unele cazuri, poți efectua inclusiv un schimb de link-uri. Această strategie nu este însă neapărat cea mai bună și abuzul poate atrage penalități.

wordpress hosting

Cum analizezi performanțele SEO pe serverul de WordPress hosting România?

Dacă vrei să analizezi numărul vizitatorilor și engagementul, trebuie să setezi un cont de Google Analytics. Acest instrument este gratuit și îți arată în timp real oamenii de pe fiecare pagină, precum și cât stau aceștia sau unde dau click. Prin urmare, poți învață multe despre audiență și le poți îmbunătăți tuturor experiența de navigare. Măsoară progresul la diferite intervale și asigură-te că performanțele sunt mai bune pe zi ce trece. Urmând aceste sfaturi, vei face rost de clienți mai ușor!